Oppskrifter på norsk

logoVaniljeekstraktUtvalgt

Kategori: 

Hjemmelaget vaniljeekstrakt gir en mye fyldigere og bedre smak en vaniljesukker som vanligvis er laget på kunstig vanilin (som kommer fra treindustrien…). Ved å bruke alkohol til å trekke ut smakene så får vi ut alle de gode smakene i vaniljestengene som du ikke finner i kunstig vanilin.

Det er litt vanskelig å si hvor mye ekstrakt tilsvarer i vaniljesukker, en grov tommelfingerregel er 1 teskje ekstrakt til 1 spiseskje vaniljesukker, så det gjelder å starte forsiktig og smake seg fram til en passende mengde.

Tips

Om du heller den ferdige ekstrakten på små, dekorative flasker så har du utgangspunktet for flotte og personlige gaver.

Du vil og få et bedre resultat om du kjøper inn og bruker skikkelige Bourbon eller Tahiti vaniljestenger og ikke de halvtørre stengene du får på vanlige matbutikker.

0
0
Superenkel
Rimelig

Vaniljeekstrakt
Forberedelse

Ingredienser

For 1 Batch(es)

Oppskrift

  • 10 vaniljestenger, delt på langs
  • 5 dl vodka eller potetsprit

Vaniljeekstrakt - Slik gjør du

  1. Plasser vaniljestengene i en flaske sammen med vodka og sett på korken. Oppbevar på et kjølig og mørkt område, for eksempel et kjøkkenskap i 8 uker, rist flasken hver uke. Lagre den gjerne i seks måneder til for å få den beste smaken. Etter å ha brukt litt, så kan du erstatte med mer sprit. De samme stengene vil fortsette å gi smak av vanilje i opptil et års tid. Bare pass på at stengene hele tiden er dekt av alkohol.

CoalaWeb Traffic

4.png6.png7.png5.png7.png5.png
Today229
Yesterday519
This week1791
This month6643
Total467575

Visitor Info

  • IP: 3.81.29.254
  • Browser: Unknown
  • Browser Version:
  • Operating System: Unknown

torsdag 12. desember 2019 13:02